Pannekoekbakkerij Houtlust bestaat al ongeveer 38 jaar. In 1980 werden de veestallen gescheiden van de naastgelegen stolpboederij en verbouwd tot restaurant. De eerste eigenaar heeft het restaurant verpacht, verhuurd en in 1996 verkocht.

De afgelopen 22 jaar, hebben we niet stil gezeten, we hebben de speeltuin uitgebreid tot een paradijsje voor kinderen en de parkeer gelegenheid vergroot van 12 naar 31 parkeerplaatsen. We hebben ook nog een kleine veestapel opgebouwd, zoals ganzen, geiten en een pauw. Verder is ons interieur gezellig oud-Hollands ingericht met veel antiek. De “open” keuken voldoet aan alle eisen van deze tijd. Daarnaast zijn wij ieder jaar bezig met verandering en verbeteringen. Soms zijn het dingen die wel zichtbaar zijn en soms dingen achter de schermen. Op zomerse dagen in het weekend en op feestdagen bereiden wij ongeveer 250 maaltijden per dag. Veel gasten komen graag terug en zien wij maandelijks een pannenkoek bij ons eten.

Het pand is in het verleden voor verschillende doeleinden gebruikt; antiek verkoop, klompen- en kaasmakerij, mecano tentoonstelling en spelletjesopslag was vroeger allemaal mogelijk. Momenteel is Pannekoekbakkerij “Houtlust” alleen restaurant met een kindvriendelijke speeltuin, terras en ook een “warme”, “fijne” en “gezellige” plek voor, feesten en partijen.

Met vriendelijke groeten,

Pannekoekbakkerij “Houtlust”

Familie Ostendorf

oud